Syrový rybí koláč s kapustou

Dátum zverejnenia: Po, 01/29/2024 - 23:13

Ingrediencie: 

- 200 g zemiakov nakrájaných na kocky
- 1 PL masla
- 1 PL múky
- 200 ml plnotučného mlieka plus 1 polievková lyžica
- ½ ČL dijonskej horčice
- 100 g nastrúhaného čedaru alebo ementálu
- 200 g zmesi na rybí koláč (použili sme zmes lososa, tresky a kreviet)
- 50 g mrazeného hrášku
- 50 g strúhaného kelu
- 1 jarná cibuľka nakrájaná nadrobno
- 1 PL parmezánu, jemne nastrúhaného
- zelený šalát

Postup prípravy: 

1. Zemiaky dajte do hrnca, podlejte horúcou vodou z kanvice a pridajte štipku soli. Varte 15-20 minút do mäkka, potom ich sceďte.
2. Medzitým si na panvici na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne pasta. Postupne primiešajte 200 ml mlieka, kým nevznikne hustá biela omáčka. Varte 3-4 minúty za stáleho miešania. Okoreňte, potom vmiešajte horčicu a polovicu syra a ďalej miešajte, kým sa syr neroztopí. Pridajte rybu, hrášok a kel a varte ďalších cca 8 minút, alebo kým krevety začínajú ružovieť.
3. Gril rozohrejte na stredne vysoký stupeň. Zemiaky roztlačte s jarnou cibuľkou a 1 PL mlieka. Primiešajte zvyšný syr a dobre okoreňte.
4. Plnku vyklopte do žiaruvzdornej misky a na vrch nalejte syrovú kašu, kým nebude plnka úplne zakrytá. Posypte parmezánom a grilujte 10-15 minút, kým koláč nezozlatne a nebude bublať. Podávajte so zeleným šalátom, ak ho  máte radi. Nevarený koláč, dobre zakrytý v miske, vydrží v mrazničke až tri mesiace.

0 hod
/
55 min
0
123
Postup prípravy: 

1. Zemiaky dajte do hrnca, podlejte horúcou vodou z kanvice a pridajte štipku soli. Varte 15-20 minút do mäkka, potom ich sceďte.
2. Medzitým si na panvici na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne pasta. Postupne primiešajte 200 ml mlieka, kým nevznikne hustá biela omáčka. Varte 3-4 minúty za stáleho miešania. Okoreňte, potom vmiešajte horčicu a polovicu syra a ďalej miešajte, kým sa syr neroztopí. Pridajte rybu, hrášok a kel a varte ďalších cca 8 minút, alebo kým krevety začínajú ružovieť.
3. Gril rozohrejte na stredne vysoký stupeň. Zemiaky roztlačte s jarnou cibuľkou a 1 PL mlieka. Primiešajte zvyšný syr a dobre okoreňte.
4. Plnku vyklopte do žiaruvzdornej misky a na vrch nalejte syrovú kašu, kým nebude plnka úplne zakrytá. Posypte parmezánom a grilujte 10-15 minút, kým koláč nezozlatne a nebude bublať. Podávajte so zeleným šalátom, ak ho  máte radi. Nevarený koláč, dobre zakrytý v miske, vydrží v mrazničke až tri mesiace.