Chrumkavý hot dog s rybími prstami

Dátum zverejnenia: St, 04/03/2024 - 00:43

Ingrediencie: 

- 500 g mrazených hranolčekov
- 10 mrazených rybích prstov
- 1 červená cibuľa, jemne nakrájaná na kolieska
- ½ ČL kryštálového cukru
- 2 limetky, kôru z jedného, šťavu z oboch
- 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 1 PL oleja
- 400 g ošúpanej mrkvy
- ½ červenej kapusty, nastrúhanej najemno
- 20 g čerstvého koriandra
- 4 rožky 

Postup prípravy: 

1. Rúru predhrejte na 200°C. Upečte hranolky a rybie prsty podľa návodu na obale.

2. Medzitým zmiešajte polovicu cibule nakrájanej na kolieska s cukrom a šťavou z ½ limetky a odložte nabok.

3. Vo veľkej mise zmiešajte jogurt a olej. Okorente, potom spolu rozšľahajte vidličkou.

4. Mrkvu nakrájajte na tenké rezance alebo nahrubo nastrúhajte. Vložte do misky na dresing s kapustou a strúhaným koriandrom a spolu zmiešajte, kým nie je všetko dobre pokryté. Podľa chuti dochutte zvyšnou limetkovou šťavou.

5. Rozdeľte rožky pozdlžne. Rybie prsty nakrájajte na polovicu a rozdeľte ich do rožkov, obložte pripravenou zmesou, zvyšnou cibuľku a koriandrom. Podávajte s hranolkami.

0 hod
/
25 min
0
Postup prípravy: 

1. Rúru predhrejte na 200°C. Upečte hranolky a rybie prsty podľa návodu na obale.

2. Medzitým zmiešajte polovicu cibule nakrájanej na kolieska s cukrom a šťavou z ½ limetky a odložte nabok.

3. Vo veľkej mise zmiešajte jogurt a olej. Okorente, potom spolu rozšľahajte vidličkou.

4. Mrkvu nakrájajte na tenké rezance alebo nahrubo nastrúhajte. Vložte do misky na dresing s kapustou a strúhaným koriandrom a spolu zmiešajte, kým nie je všetko dobre pokryté. Podľa chuti dochutte zvyšnou limetkovou šťavou.

5. Rozdeľte rožky pozdlžne. Rybie prsty nakrájajte na polovicu a rozdeľte ich do rožkov, obložte pripravenou zmesou, zvyšnou cibuľku a koriandrom. Podávajte s hranolkami.