Rybací guláš
300 g kapra
1 ks cibule
Olej
Soľ
Čierne korenie
Mletá paprika - sladká
Korenie na ryby
Cesnak
Červená paprika
Hladká múka
Vývar
Na oleji necháme opražiť cibuľku, na kocky pokrájené, osolené a okorenené filety a pokrájenú papriku s cesnakom a za občasného miešania smažíme. Nemiešame ako o život, aby se nám ryba nerozpadla. Po osmažení pridáme zhruba lyžičku sladkej (pálivej) papriky, premiešame, zalejeme asi 250 - 300 ml vývaru a krátko povaríme. Vo vývaru alebo vo vode si rozmiešame múku alebo rozvaríme zemiak a omáčku zahustíme a krátko povaríme, prípadne ešte dochutíme.
Podáváme s cestovinami, ryžou, chlebom a dozdobíme kúskami cibule a cesnaku.
Na oleji necháme opražiť cibuľku, na kocky pokrájené, osolené a okorenené filety a pokrájenú papriku s cesnakom a za občasného miešania smažíme. Nemiešame ako o život, aby se nám ryba nerozpadla. Po osmažení pridáme zhruba lyžičku sladkej (pálivej) papriky, premiešame, zalejeme asi 250 - 300 ml vývaru a krátko povaríme. Vo vývaru alebo vo vode si rozmiešame múku alebo rozvaríme zemiak a omáčku zahustíme a krátko povaríme, prípadne ešte dochutíme.
Podáváme s cestovinami, ryžou, chlebom a dozdobíme kúskami cibule a cesnaku.