Sendvič s grilovaným lososom

Dátum zverejnenia: Pi, 08/02/2024 - 00:36

Ingrediencie: 

- 4 filety z lososa
- soľ
- čierne korenie
- cesnakový prášok
- cibuľový prášok

DRESING:
- 1 šálka majonézy
- ¼ šálky kyslej smotany
- 7 lístkov bazalky, nasekaných nadrobno
- ¼ šálky pažítky, nasekanej
- 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
- ¼ ČL soli
- ½ ČL papriky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené

INÉ:
- ľadový šalát
- brioškové buchty
- červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- maslo

Postup prípravy: 

1. Filety lososa ochutte soľou, korením, cibuľou a cesnakovým práškom. Grilujte alebo pečte pri 180º, kým vnútorná teplota nedosiahne 60º.

2. Kým sa losos pečie, zmiešajte v miske majonézu, kyslú smotanu, bazalku, pažítku, cibuľku, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte. Odložte do chladničky.

3. Po 1-2 minútach pečenia lososa na masle, rozrežte žemle a položte ich na gril alebo toastovač.

4. Na opečenú žemľu dajte 1 lyžičku dresingu na spodnú a hornú buchtu, na spodnú buchtu položte 1-2 kúsky ľadového šalátu. Nasleduje losos, červená cibuľa a navrchu žemľa.

0 hod
/
20 min
0
Postup prípravy: 

1. Filety lososa ochutte soľou, korením, cibuľou a cesnakovým práškom. Grilujte alebo pečte pri 180º, kým vnútorná teplota nedosiahne 60º.

2. Kým sa losos pečie, zmiešajte v miske majonézu, kyslú smotanu, bazalku, pažítku, cibuľku, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte. Odložte do chladničky.

3. Po 1-2 minútach pečenia lososa na masle, rozrežte žemle a položte ich na gril alebo toastovač.

4. Na opečenú žemľu dajte 1 lyžičku dresingu na spodnú a hornú buchtu, na spodnú buchtu položte 1-2 kúsky ľadového šalátu. Nasleduje losos, červená cibuľa a navrchu žemľa.