Sendvič s grilovaným lososom
- 4 filety z lososa
- soľ
- čierne korenie
- cesnakový prášok
- cibuľový prášok
DRESING:
- 1 šálka majonézy
- ¼ šálky kyslej smotany
- 7 lístkov bazalky, nasekaných nadrobno
- ¼ šálky pažítky, nasekanej
- 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
- ¼ ČL soli
- ½ ČL papriky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
INÉ:
- ľadový šalát
- brioškové buchty
- červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- maslo
1. Filety lososa ochutte soľou, korením, cibuľou a cesnakovým práškom. Grilujte alebo pečte pri 180º, kým vnútorná teplota nedosiahne 60º.
2. Kým sa losos pečie, zmiešajte v miske majonézu, kyslú smotanu, bazalku, pažítku, cibuľku, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte. Odložte do chladničky.
3. Po 1-2 minútach pečenia lososa na masle, rozrežte žemle a položte ich na gril alebo toastovač.
4. Na opečenú žemľu dajte 1 lyžičku dresingu na spodnú a hornú buchtu, na spodnú buchtu položte 1-2 kúsky ľadového šalátu. Nasleduje losos, červená cibuľa a navrchu žemľa.
1. Filety lososa ochutte soľou, korením, cibuľou a cesnakovým práškom. Grilujte alebo pečte pri 180º, kým vnútorná teplota nedosiahne 60º.
2. Kým sa losos pečie, zmiešajte v miske majonézu, kyslú smotanu, bazalku, pažítku, cibuľku, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte. Odložte do chladničky.
3. Po 1-2 minútach pečenia lososa na masle, rozrežte žemle a položte ich na gril alebo toastovač.
4. Na opečenú žemľu dajte 1 lyžičku dresingu na spodnú a hornú buchtu, na spodnú buchtu položte 1-2 kúsky ľadového šalátu. Nasleduje losos, červená cibuľa a navrchu žemľa.