Rybie tacos
- 1 plechovka ochutenej čiernej fazule, opláchnutá a scedená
- 2 klasy, jadierka vyrezané z klasu
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL limetkovej šťavy
- ½ lyžičky soli
- 400 g filé z tilapie
- sprej na pečenie
- ¼ šálky čierneho korenia
- 4 kukuričné tortilly
- 1 limetka, nakrájaná na mesiačiky
- 1 ČL pikantnej omáčky
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
2. V miske zmiešajte čiernu fazuľu, kukuricu, olivový olej, limetkovú šťavu a soľ. Jemne zamiešajte a odložte.
3. Rybie filé položte na čistý pracovný povrch a osušte papierovými utierkami. Každý filet zľahka postriekajte sprejom na varenie a navrch posypte čiernym korením. Otočte filety, postriekajte sprejom na varenie a posypte zvyšným korením.
4. Vložte filety do teplovzdušnej fritézy, pečte 2 minuy z kazdej strany. Prelozte ryby na tanier.
5. Vložte zmes fazule a kukurice do koša teplovzdušnej fritézy a varte 10 minút, občas premiešajte.
6. Rybu vložíme do kukuričných tortíl a posypeme zmesou fazule a kukurice. Podávame s plátkami limetky a pikantnou omáčkou.
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
2. V miske zmiešajte čiernu fazuľu, kukuricu, olivový olej, limetkovú šťavu a soľ. Jemne zamiešajte a odložte.
3. Rybie filé položte na čistý pracovný povrch a osušte papierovými utierkami. Každý filet zľahka postriekajte sprejom na varenie a navrch posypte čiernym korením. Otočte filety, postriekajte sprejom na varenie a posypte zvyšným korením.
4. Vložte filety do teplovzdušnej fritézy, pečte 2 minuy z kazdej strany. Prelozte ryby na tanier.
5. Vložte zmes fazule a kukurice do koša teplovzdušnej fritézy a varte 10 minút, občas premiešajte.
6. Rybu vložíme do kukuričných tortíl a posypeme zmesou fazule a kukurice. Podávame s plátkami limetky a pikantnou omáčkou.