Rybacia polievka
- 1 PL oleja
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 250 g zemiakov olúpaných a nakrájaných na kocky
- 250 g mrkvy nakrájanej na kocky
- 1 paprika zbavená semienok a nakrájaná na kocky
- 200 g póru nakrájaného nadrobno
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1¼ litra zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- 10 g kôpru
- 4 filety z bielej ryby bez kože (asi 400 g, použili sme merlúzu)
- 1 citrón zbavený kôry a šťavy
1. Vo veľkej panvici zohrejte olej na strednom ohni a opekajte cibuľu 5-7 minút, kým nezmäkne. Primiešajte cesnak, zemiaky, mrkvu, papriku, pór a paradajkový pretlak a varte ešte cca 5 minút. Zalejte vývarom a pridajte bobkový list. Priveďte do varu, potom prikryte a varte 15 minút, kým zelenina nie je mäkká.
2. Väčšinu kôpru nasekajte nadrobno, nechajte niekoľko celých vetvičiek. Rybu nakrájajte na kúsky a dochutte soľou, korením a trochou citrónovej šťavy. Pridajte rybu do polievky spolu so štipkou citrónovej kôry a nasekaným kôprom. Na miernom ohni jemne dusíte 5-7 minút, kým sa ryba neuvarí. Odstráňte bobkový list a polievku dochuťte. Pred servírovaním posypte vetvičkami kôpru.
1. Vo veľkej panvici zohrejte olej na strednom ohni a opekajte cibuľu 5-7 minút, kým nezmäkne. Primiešajte cesnak, zemiaky, mrkvu, papriku, pór a paradajkový pretlak a varte ešte cca 5 minút. Zalejte vývarom a pridajte bobkový list. Priveďte do varu, potom prikryte a varte 15 minút, kým zelenina nie je mäkká.
2. Väčšinu kôpru nasekajte nadrobno, nechajte niekoľko celých vetvičiek. Rybu nakrájajte na kúsky a dochutte soľou, korením a trochou citrónovej šťavy. Pridajte rybu do polievky spolu so štipkou citrónovej kôry a nasekaným kôprom. Na miernom ohni jemne dusíte 5-7 minút, kým sa ryba neuvarí. Odstráňte bobkový list a polievku dochuťte. Pred servírovaním posypte vetvičkami kôpru.