Pečený tuniak s uhorkovým šalátom

Dátum zverejnenia: Št, 10/03/2024 - 14:48

Ingrediencie: 

- 3 PL sójovej omáčky
- 2 PL sezamového oleja
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL slnečnicového oleja
- 400 g steakov z tuniaka 

Na šalát
- 3 uhorky, olúpané, rozpolené, zbavené jadierok a nakrájané na dlhé tenké plátky
- 1 biela redkvička, ošúpaná a nakrájaná na rovnaké plátky
- 8 raňajkových reďkoviek, orezaných a nakrájaných
- malý kúsok zázvoru, olúpaný a nakrájaný na tenké hranolčeky
- 2 PL sushi zázvoru, jemne nasekaného (voliteľné)
- 2 listy nori, nakrájané na prúžky
- 3 lyžice mirin
- 2 limetky, odšťavené
- veľký zväzok koriandra, nasekaný
- 1 červená paprika zbavená semienok a nakrájaná
- 1 PL koriandrových semienok, opečených a jemne rozdrvených, na posypanie

Na dresing
- 4 PL bieleho jogurtu
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL wasabi alebo podľa chuti
- 1 limetka, odšťavená

Postup prípravy: 

1. V plytkej miske vyšľahajte sójovú omáčku, sezamový olej a korenie. Slnečnicový olej rozohrejte na nepriľnavej panvici. Steaky opečte z oboch strán, kým sa neupečú podľa vašich predstáv. Preneste do misky s marinádou, potom dajte do chladničky na cca 1 hodinu. Otočte steaky a potom pokračujte v chladení, kým nie sú pripravené.

2. Všetku zeleninu vysypte do veľkej servírovacej misy s oboma druhmi zázvoru a nori. Pokvapkajte mirinom a limetkovou šťavou, potom pridajte koriander a chilli. Premiešajte a nechajte 20 minút odpočívať.

3. Dresing pripravte tak, že všetko spolu vyšľahajte. Pri podávaní nakrájajte tuniaka na plátky a poukladajte na šalát, potom posypte koriandrovými semienkami a pokvapkajte dresingom.

0 hod
/
40 min
0
Postup prípravy: 

1. V plytkej miske vyšľahajte sójovú omáčku, sezamový olej a korenie. Slnečnicový olej rozohrejte na nepriľnavej panvici. Steaky opečte z oboch strán, kým sa neupečú podľa vašich predstáv. Preneste do misky s marinádou, potom dajte do chladničky na cca 1 hodinu. Otočte steaky a potom pokračujte v chladení, kým nie sú pripravené.

2. Všetku zeleninu vysypte do veľkej servírovacej misy s oboma druhmi zázvoru a nori. Pokvapkajte mirinom a limetkovou šťavou, potom pridajte koriander a chilli. Premiešajte a nechajte 20 minút odpočívať.

3. Dresing pripravte tak, že všetko spolu vyšľahajte. Pri podávaní nakrájajte tuniaka na plátky a poukladajte na šalát, potom posypte koriandrovými semienkami a pokvapkajte dresingom.