Pangasius s fazuľovou kašou

Dátum zverejnenia: Št, 04/04/2024 - 23:59

Ingrediencie: 

- 2 x 265 g filé pangasius
- 5 ČL olivového oleja, plus navyše na pokvapkanie
- 2 citróny, 1 zbavený kôry a odšťaveny, 1 nakrájaný na plátky
- 1 strúčik cesnaku, roztlačený
- 2 x 400 g plechovky fazule cannellini, scedené
- 100 ml zeleninového vývaru
- 2 šaláty Little Gem, pozdĺžne rozštvrtené
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 30 g balenia čerstvej plochej petržlenovej vňate, nasekanej nahrubo

Postup prípravy: 

1. Rúru predhrejte na 180°C. Rybu dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nalejte 3 lyžičky oleja a citrónovú šťavu; dochutte korením. Pečte 15-17 minút, kým ryba nie je hotová.

2. Medzitým si v hrnci na miernom ohni zohrejte 1 ČL oleja. Pridajte cesnak, varte 1 minútu, kým nebude voňavý, potom pridajte fazuľu a vývar. Varte 5 minút, aby sa prehriali. Pridáme citrónovú kôru, okoreníme a preložíme do kuchynského robota. Rozmixujte do hladka, potom prikryte a odložte.

3. Predhrejte panvicu, šalát potrite zvyšným olejom, dochutte korením. Šalát opekajte na miernom ohni 5 minút z každej strany, kým nezmäkne.

4. Cibuľu vložte do žiaruvzdornej misky, zalejte dostatočným množstvom vriacej vody, aby bola prikrytá, nechajte 30 sekúnd, potom sceďte, opláchnite studenou vodou a znova sceďte. Väčšinu petržlenovej vňate vmiešajte do fazuľovej kaše. Podávajte s plátkami citróna, rybou, cibuľou a šalátom, pokvapkané trochou oleja a posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou.

0 hod
/
25 min
0
260
Postup prípravy: 

1. Rúru predhrejte na 180°C. Rybu dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nalejte 3 lyžičky oleja a citrónovú šťavu; dochutte korením. Pečte 15-17 minút, kým ryba nie je hotová.

2. Medzitým si v hrnci na miernom ohni zohrejte 1 ČL oleja. Pridajte cesnak, varte 1 minútu, kým nebude voňavý, potom pridajte fazuľu a vývar. Varte 5 minút, aby sa prehriali. Pridáme citrónovú kôru, okoreníme a preložíme do kuchynského robota. Rozmixujte do hladka, potom prikryte a odložte.

3. Predhrejte panvicu, šalát potrite zvyšným olejom, dochutte korením. Šalát opekajte na miernom ohni 5 minút z každej strany, kým nezmäkne.

4. Cibuľu vložte do žiaruvzdornej misky, zalejte dostatočným množstvom vriacej vody, aby bola prikrytá, nechajte 30 sekúnd, potom sceďte, opláchnite studenou vodou a znova sceďte. Väčšinu petržlenovej vňate vmiešajte do fazuľovej kaše. Podávajte s plátkami citróna, rybou, cibuľou a šalátom, pokvapkané trochou oleja a posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou.