Ostro-kyslá rybacia polievka

Dátum zverejnenia: Št, 10/03/2024 - 17:31

Ingrediencie: 

- 1 ČL koriandrových semienok
- malý kúsok zázvoru, nakrájaný na plátky
- 850 ml kuracieho vývaru
- 175 g tenkých ryžových rezancov
- 2 PL rybacej omáčky
- 2 tučné červené chilli papričky, zbavené semienok a nakrájané na tenké plátky
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 300 g surových tigrích kreviet s chvostom
- 200g filet z lososa bez kože, nakrájaný na malé kocky
- 4 jarné cibuľky, nakrájané
- hrsť listov koriandra
- hrsť lístkov mäty, natrhaných
- šťava z 2 limetiek

Postup prípravy: 

1. Koriandrové semienka a zázvor dáme do hrnca. Zalejte vývarom, priveďte do varu a 5 minút varte domäkka. Nechajte odstáť 10 min.

2. Medzitým uvarte rezance podľa návodu na obale. Scedte a udržujte v teple. Do vývaru pridajte rybiu omáčku, čili a cesnak a varte 2 minúty. Pridajte krevety a lososa, vráťte do varu a na nízkej teplote varte asi 5 minút, kým nie sú pevné a uvarené. Pridajte jarnú cibuľku, bylinky a limetkovú šťavu podľa chuti.

3. Rozdeľte rezance do misiek. Krevety a ryby položte na rezance. Horúci vývar dochuťte, nalejte do misiek a podávajte s jarnými rolkami.

0 hod
/
45 min
0
Postup prípravy: 

1. Koriandrové semienka a zázvor dáme do hrnca. Zalejte vývarom, priveďte do varu a 5 minút varte domäkka. Nechajte odstáť 10 min.

2. Medzitým uvarte rezance podľa návodu na obale. Scedte a udržujte v teple. Do vývaru pridajte rybiu omáčku, čili a cesnak a varte 2 minúty. Pridajte krevety a lososa, vráťte do varu a na nízkej teplote varte asi 5 minút, kým nie sú pevné a uvarené. Pridajte jarnú cibuľku, bylinky a limetkovú šťavu podľa chuti.

3. Rozdeľte rezance do misiek. Krevety a ryby položte na rezance. Horúci vývar dochuťte, nalejte do misiek a podávajte s jarnými rolkami.