Mandľová chrumkavá Mahi Mahi s kokosovo - bazalkovou omáčkou
Na rybu:
- 2 kusy mahi mahi filé
- 1 šálka jemne rozdrvených alebo nakrájaných mandlí
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1 mango, olúpané a jemne nakrájané
- 1 PL jalapeno, jemne nasekané
- 1 PL koriandra, jemne nasekaného
- kvapka limetkovej šťavy
- 1 vajce, rozšľahané
- múka na obaľovanie rýb
Na bazalkovo - kokosovú omáčku:
- 1 stredná šalotka, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1/4 ČL citrónovej kôry
- 1/4 ČL limetkovej kôry
- 1 ČL strúhaného zázvoru
- 1/2 šálky kokosového mlieka
- 1/4 šálky vody
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1/2 ČL rybacej omáčky
- 1/2 šálky bazalky, nasekanej
- 1/4 šálky koriandra, nasekaného
- 1 PL oleja
1. Zmiešajte mango, jalapeno, koriander, limetku a štipku soli.
2. Na oleji opražíme šalotku, kým nezačne hnednúť. Pridajte cesnak, zázvor a kôru a varte ďalšiu minútu alebo dve, kým nebude voňavý. Pridajte zvyšné ingrediencie, minútu miešajte a potom premiešajte do požadovanej konzistencie. Ak chcete, pridajte sriracha alebo chilli omáčku.
3. Zohrejte trochu oleja v panvici s ťažkým dnom na strednom ohni. Rybu poprášte múkou, potom ponorte do vajíčka a vtlačte rybu do mandlí a kokosu, otočte a znova stlačte, aby ste získali dobrý obal. Rybu varte na panvici z oboch strán asi 7-8 minút v závislosti od veľkosti. Dávajte pozor, aby ste orechy nepripálili a v prípade potreby znížte teplo.
4. Na tanier nalejte omáčku, pridajte rybu a mangovú salsu. Ak chcete, podávajte s ryžou.
1. Zmiešajte mango, jalapeno, koriander, limetku a štipku soli.
2. Na oleji opražíme šalotku, kým nezačne hnednúť. Pridajte cesnak, zázvor a kôru a varte ďalšiu minútu alebo dve, kým nebude voňavý. Pridajte zvyšné ingrediencie, minútu miešajte a potom premiešajte do požadovanej konzistencie. Ak chcete, pridajte sriracha alebo chilli omáčku.
3. Zohrejte trochu oleja v panvici s ťažkým dnom na strednom ohni. Rybu poprášte múkou, potom ponorte do vajíčka a vtlačte rybu do mandlí a kokosu, otočte a znova stlačte, aby ste získali dobrý obal. Rybu varte na panvici z oboch strán asi 7-8 minút v závislosti od veľkosti. Dávajte pozor, aby ste orechy nepripálili a v prípade potreby znížte teplo.
4. Na tanier nalejte omáčku, pridajte rybu a mangovú salsu. Ak chcete, podávajte s ryžou.