Klasické fisch and chips
- 1 kg vykostenej ryby bez kože
- 1 kg zemiakov nakrájaných na kolieska
- 1/2 fľaše piva
- 1/2 hrnčeka "samorastucej muky" (pozn. hladká múka zmiešaná s cca 2 ČL prášku do pečiva)
- 2PL oleja
- soľ
- olej na vyprážania
1. Rybu umyjeme a osolíme
2. V miske zmiešame múku, olej, soľ a pivo a zmes odložíme na 20 minút do chladničky.
3. Zatiaľ si nakrájame zemiaky a pečieme ich na rozohriatom oleji cca 3-5 minút pokiaľ nezačnú kraje hnednúť.
4. Rúru si predhrejeme a na plech dáme papier na pečenie, na ktorý ukladáme hotové zemiakové chipsy, aby sme ich počas pečenia ryby nenechali vyhladnúť.
5. Ihneď po dopečení zemiakov na oleji smažíme rybu, ktorú sme si obalili v predpripravenom cestíčku.
6. Podávame spolu s citrónom, pivom a omáčkou podľa vlastného výberu
1. Rybu umyjeme a osolíme
2. V miske zmiešame múku, olej, soľ a pivo a zmes odložíme na 20 minút do chladničky.
3. Zatiaľ si nakrájame zemiaky a pečieme ich na rozohriatom oleji cca 3-5 minút pokiaľ nezačnú kraje hnednúť.
4. Rúru si predhrejeme a na plech dáme papier na pečenie, na ktorý ukladáme hotové zemiakové chipsy, aby sme ich počas pečenia ryby nenechali vyhladnúť.
5. Ihneď po dopečení zemiakov na oleji smažíme rybu, ktorú sme si obalili v predpripravenom cestíčku.
6. Podávame spolu s citrónom, pivom a omáčkou podľa vlastného výberu