Fish and chips
Hranolky:
-500 g olúpaných zemiakov
-rastlinný olej
-soľ
Ryba:
-75 g hladkej múky
-1 vajce
-štipka soli
-čierne korenie
-1 ČL cukru
-125 ml minerálnej perlivej vody
-2 filety tresky
-1 citrón
-jablčný ocot
Olúpané zemiaky nakrájame na hranolky, opláchneme studenou vodou a usušíme.
Upečieme hranolky pokvapkané olivovým olejom v dobre rozohriatej trúbe na papieri na pečenie.
Cestíčko pripravíme tak, že do misky preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Prilejeme minerálnu vodu a žĺtok, zmes krátko premiešame. Osobitne si dotuha vyšľaháme jeden bielok a opatrne vmiešame k múčnej zmesi.
Filety umyjeme, usušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm. Kúsky ryby obalíme v cestíčku a pečieme na rozpálenom oleji. Pečieme do hneda.
Olúpané zemiaky nakrájame na hranolky, opláchneme studenou vodou a usušíme.
Upečieme hranolky pokvapkané olivovým olejom v dobre rozohriatej trúbe na papieri na pečenie.
Cestíčko pripravíme tak, že do misky preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Prilejeme minerálnu vodu a žĺtok, zmes krátko premiešame. Osobitne si dotuha vyšľaháme jeden bielok a opatrne vmiešame k múčnej zmesi.
Filety umyjeme, usušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm. Kúsky ryby obalíme v cestíčku a pečieme na rozpálenom oleji. Pečieme do hneda.