Chrumkavý hot dog s rybími prstami
- 500 g mrazených hranolčekov
- 10 mrazených rybích prstov
- 1 červená cibuľa, jemne nakrájaná na kolieska
- ½ ČL kryštálového cukru
- 2 limetky, kôru z jedného, šťavu z oboch
- 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 1 PL oleja
- 400 g ošúpanej mrkvy
- ½ červenej kapusty, nastrúhanej najemno
- 20 g čerstvého koriandra
- 4 rožky
1. Rúru predhrejte na 200°C. Upečte hranolky a rybie prsty podľa návodu na obale.
2. Medzitým zmiešajte polovicu cibule nakrájanej na kolieska s cukrom a šťavou z ½ limetky a odložte nabok.
3. Vo veľkej mise zmiešajte jogurt a olej. Okorente, potom spolu rozšľahajte vidličkou.
4. Mrkvu nakrájajte na tenké rezance alebo nahrubo nastrúhajte. Vložte do misky na dresing s kapustou a strúhaným koriandrom a spolu zmiešajte, kým nie je všetko dobre pokryté. Podľa chuti dochutte zvyšnou limetkovou šťavou.
5. Rozdeľte rožky pozdlžne. Rybie prsty nakrájajte na polovicu a rozdeľte ich do rožkov, obložte pripravenou zmesou, zvyšnou cibuľku a koriandrom. Podávajte s hranolkami.
1. Rúru predhrejte na 200°C. Upečte hranolky a rybie prsty podľa návodu na obale.
2. Medzitým zmiešajte polovicu cibule nakrájanej na kolieska s cukrom a šťavou z ½ limetky a odložte nabok.
3. Vo veľkej mise zmiešajte jogurt a olej. Okorente, potom spolu rozšľahajte vidličkou.
4. Mrkvu nakrájajte na tenké rezance alebo nahrubo nastrúhajte. Vložte do misky na dresing s kapustou a strúhaným koriandrom a spolu zmiešajte, kým nie je všetko dobre pokryté. Podľa chuti dochutte zvyšnou limetkovou šťavou.
5. Rozdeľte rožky pozdlžne. Rybie prsty nakrájajte na polovicu a rozdeľte ich do rožkov, obložte pripravenou zmesou, zvyšnou cibuľku a koriandrom. Podávajte s hranolkami.