Chrumkavé rybie prsty
- 300 gramov filé
- 2 veľké vajcia
- 2 šálky jemnej strúhanky
- ¾ šálky hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
- 1 stredný citrón nakrájaný na mesiačiky
- 2 PL tatárskej omáčky
1. Rybie filé nakrájajte na dlhé pásy.
2. Do plytkej misky rozbijeme vajcia a dobre ich rozšľaháme vidličkou. Vložte strúhanku do inej misky. Vložte múku, soľ a korenie do ďalšej misky.
3. Filé namočte do vajička, potom do ochutenej múky. Znova namáčajte vo vajci a potom v strúhanke. Položte na podnos a nechajte stuhnúť aspoň 5 minút.
4. Obalené filé opečte na rozpálenom oleji asi 2 až 2 a 1/2 minúty z oboch strán. Nechajte odkvapkať na plechu vystlanom papierovou utierkou.
5. Podávame s kolieskami citróna a tatárskou omáčkou.
1. Rybie filé nakrájajte na dlhé pásy.
2. Do plytkej misky rozbijeme vajcia a dobre ich rozšľaháme vidličkou. Vložte strúhanku do inej misky. Vložte múku, soľ a korenie do ďalšej misky.
3. Filé namočte do vajička, potom do ochutenej múky. Znova namáčajte vo vajci a potom v strúhanke. Položte na podnos a nechajte stuhnúť aspoň 5 minút.
4. Obalené filé opečte na rozpálenom oleji asi 2 až 2 a 1/2 minúty z oboch strán. Nechajte odkvapkať na plechu vystlanom papierovou utierkou.
5. Podávame s kolieskami citróna a tatárskou omáčkou.