Chrumkavá ryba so šošovicou a paprikou
- 400 g uvarenej šošovice
- 200 g pečenej červenej papriky, scedenej a pokrájanej na kocky
- 50 g čiernych olív, nasekaných nahrubo
- 1 citrón, nastrúhanú kôru a nakrájame na mesiačiky
- 3 PL olivového oleja
- 4 x 140 g filé z tresky
- 100 g strúhanky
- 1 PL harissa
- ½ malého balenia plochej petržlenovej vňate, nasekanej
- citrónová kôra
1. Rúru vyhrejte na 200C. V pekáči zmiešajte šošovicu, papriku, olivy, citrónovú kôru, 2 lyžice oleja a trochu korenia. Navrch dajte rybie filé. Zmiešajte strúhanku, harissu a zvyšný olej a na každý kúsok ryby dajte pár lyžíc.
2. Pečte 12-15 minút, kým nie je ryba uvarená, poleva chrumkavá a šošovica horúca. Posypte petržlenovou vňaťou a polejte šťavou z citróna.
1. Rúru vyhrejte na 200C. V pekáči zmiešajte šošovicu, papriku, olivy, citrónovú kôru, 2 lyžice oleja a trochu korenia. Navrch dajte rybie filé. Zmiešajte strúhanku, harissu a zvyšný olej a na každý kúsok ryby dajte pár lyžíc.
2. Pečte 12-15 minút, kým nie je ryba uvarená, poleva chrumkavá a šošovica horúca. Posypte petržlenovou vňaťou a polejte šťavou z citróna.