Čerstvý losos s thajským rezancovým šalátom
- 2 filety lososa bez kože
- 1 veľký pomaranč, šťava a kôra z polovice, zvyšok ošúpaný a nasekaný
- 125 g zelenej fazule, očistenej a rozpolenej
- 50 g zelené struky ( fazuľové alebo hrachové )
- 75 g mrazeného hrášku
- 75 g vermicelli ryžových rezancov
- 2 ČL červenej kari pasty
- 1 ČL rybacej omáčky
- 3 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
- bazalka alebo koriander, nasekaný
1. Privedte vodu v hrnci do varu. Keď voda vrie, pridajte fazuľu. Do parného hrnca pridajte filety lososa a posypte trochou pomarančovej kôry a varte cca 5 minút. Uvareného lososa vyberte a odstavte, ale pridajte hrášok a struky na panvicu a varte, kým nie su úplne uvarené. Do hrnca s vriacou vodou pridajte rezance a nechajte 5 minút lúhovať.
2. Kari pastu a rybaciu omáčku dajte do šalátovej misy s pomarančovou šťavou a trochou zvyšnej kôry a jarnej cibuľky. Hotové rezance sceďte a pridajte do šalátovej misy, dobre premiešajte, potom pridajte nasekaný pomaranč s bazalkou alebo koriandrom a varenou zeleninou. Dobre premiešajte a podávajte v miskách s lososom navrchu.
1. Privedte vodu v hrnci do varu. Keď voda vrie, pridajte fazuľu. Do parného hrnca pridajte filety lososa a posypte trochou pomarančovej kôry a varte cca 5 minút. Uvareného lososa vyberte a odstavte, ale pridajte hrášok a struky na panvicu a varte, kým nie su úplne uvarené. Do hrnca s vriacou vodou pridajte rezance a nechajte 5 minút lúhovať.
2. Kari pastu a rybaciu omáčku dajte do šalátovej misy s pomarančovou šťavou a trochou zvyšnej kôry a jarnej cibuľky. Hotové rezance sceďte a pridajte do šalátovej misy, dobre premiešajte, potom pridajte nasekaný pomaranč s bazalkou alebo koriandrom a varenou zeleninou. Dobre premiešajte a podávajte v miskách s lososom navrchu.