Kuracie stehná s hubovou omáčkou
- 8 kuracích stehien
- 1 plechovka krémovej hubovej polievky
- 30 ml mlieka
- 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
- ½ ČL cibuľového prášku
- 1 šálka strúhanky
- 2 PL rozpusteného masla
- 1 ČL kukuričného škrobu
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov C.
2. Nalejte polievku do misy. Prepláchnite prázdnu plechovku mliekom a pridajte do misy spolu s petržlenovou vňaťou a cibuľovým práškom. Dobre premiešajte. Vložte strúhanku do plytkej misky, namočte kuracie stehná v polievkovej zmesi, potom v strúhanke a obalené kúsky vložte do jemne vymastenej zapekacej misy s rozmermi 25x35 cm.
3. Pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme v predhriatej rúre cca. 45 minút, kým kura pekne nezhnedne a neprepečie sa (šťava vytečie).
4. Medzitým vložte zvyšnú polievkovú zmes do malého hrnca a zašľahajte kukuričný škrob. Varte na miernom ohni za občasného miešania, kým zmes neprevrie, znížte teplotu a minútu alebo dve varte, kým omáčka nezhustne. Použite to ako omáčku, keď je kura hotové.
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov C.
2. Nalejte polievku do misy. Prepláchnite prázdnu plechovku mliekom a pridajte do misy spolu s petržlenovou vňaťou a cibuľovým práškom. Dobre premiešajte. Vložte strúhanku do plytkej misky, namočte kuracie stehná v polievkovej zmesi, potom v strúhanke a obalené kúsky vložte do jemne vymastenej zapekacej misy s rozmermi 25x35 cm.
3. Pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme v predhriatej rúre cca. 45 minút, kým kura pekne nezhnedne a neprepečie sa (šťava vytečie).
4. Medzitým vložte zvyšnú polievkovú zmes do malého hrnca a zašľahajte kukuričný škrob. Varte na miernom ohni za občasného miešania, kým zmes neprevrie, znížte teplotu a minútu alebo dve varte, kým omáčka nezhustne. Použite to ako omáčku, keď je kura hotové.