Hubový hash s pošírovaným vajíčkom

Dátum zverejnenia: Ut, 06/11/2024 - 23:11

Ingrediencie: 

- 1 ½ PL avokádového oleja
- 2 veľké cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
- 500 g šampiňónov nakrájaných na štvrtiny
- 1 PL lístkov čerstvého tymiánu plus navyše na posypanie
- 500 g čerstvých paradajok, nakrájaných
- 1 ČL údenej papriky
- 4 ČL zmesi omega semienok
- 4 veľké vajcia

Postup prípravy: 

1. Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte olej a niekoľko minút na ňom opekajte cibuľu. Panvicu prikryte a cibuľu nechajte ešte 5 minút piecť vo vlastnej pare.

2. Pridajte huby s tymianom a za častého miešania varte 5 minút, kým nezmäknú. Pridajte paradajky a papriku, panvicu prikryte a varte ešte 5 minút. 

3. Rozbite vajíčka a osobitne ich povarte v mierne vriacej vode. Hash rozdeľte do 4 tanierov, navrch dahte pošírované vajíčko, posypte čerstvým tymiánom a trochou čierneho korenia.  

0 hod
/
17 min
0
158
Postup prípravy: 

1. Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte olej a niekoľko minút na ňom opekajte cibuľu. Panvicu prikryte a cibuľu nechajte ešte 5 minút piecť vo vlastnej pare.

2. Pridajte huby s tymianom a za častého miešania varte 5 minút, kým nezmäknú. Pridajte paradajky a papriku, panvicu prikryte a varte ešte 5 minút. 

3. Rozbite vajíčka a osobitne ich povarte v mierne vriacej vode. Hash rozdeľte do 4 tanierov, navrch dahte pošírované vajíčko, posypte čerstvým tymiánom a trochou čierneho korenia.