Zverina Wellington
700 g zveriny (jeleňa)
1 polievková lyžica olivového oleja
1½ lyžice anglickej horčice
50 g masla
1 veľká šalotka - najemno posekané
1 strúčik cesnaku - rozdrvený
400 g huby - veľmi jemne nakrájané v kuchyni
1 polievková lyžica jemne nakrájaného tymianu
1 polievková lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
petržlen
2 lyžičky brandy
12 plátkov prosciutto
hladká múka, na poprášenie
2 vaječné žĺtky
koreňová zelenina
Vysušte zverinu s kuchynským papierom a potom dobre očistite. Olej zohrejte v panvici a jelenie karé opečte asi 8 minút z každej strany potom mäso vyberieme. Do výpeku zamiešame horčicu a necháme vychladnúť a tak vytvoríme základ pre omáčku.
Roztierajte maslo a speníme šalotku a cesnak. Pridajte huby, bylinky a korenie a varte 10 minút, až kým nebudete mať pastovitú zmes. Pridajte brandy a varte. Nechajte vychladnúť.
Opečte slaninu. Na opečenú slaninu naneste hubovú pastu a vložte na vrch opečené mäso.
Vytvorte roládu. Premiestnite ju na plech. Povrch potrite žĺtkom. Pečte pri teplote 200 - 220 °C po dobu 30 - 34 minút.
Ak chcete vyrobiť viac omáčky tak na masle speníte šalotku, cesnak, timián, múku, soľ, brandy a hovädzí vývaru.
Vysušte zverinu s kuchynským papierom a potom dobre očistite. Olej zohrejte v panvici a jelenie karé opečte asi 8 minút z každej strany potom mäso vyberieme. Do výpeku zamiešame horčicu a necháme vychladnúť a tak vytvoríme základ pre omáčku.
Roztierajte maslo a speníme šalotku a cesnak. Pridajte huby, bylinky a korenie a varte 10 minút, až kým nebudete mať pastovitú zmes. Pridajte brandy a varte. Nechajte vychladnúť.
Opečte slaninu. Na opečenú slaninu naneste hubovú pastu a vložte na vrch opečené mäso.
Vytvorte roládu. Premiestnite ju na plech. Povrch potrite žĺtkom. Pečte pri teplote 200 - 220 °C po dobu 30 - 34 minút.
Ak chcete vyrobiť viac omáčky tak na masle speníte šalotku, cesnak, timián, múku, soľ, brandy a hovädzí vývaru.