Pouličné tacos z diviny a chorizo
- 1 kg diviny, nakrájanej na kocky
- 500 g bravčovej klobásy chorizo
- 20 kukuričných tortíl vo veľkosti taco
- 1 PL taco korenia
- 1 biela cibuľa, nakrájaná nadrobno
-1 malý zväzok nasekaného čerstvého koriandra
- strúhaný syr
- limetky nakrájané na mesiačiky
Marináda
- 3 šálky čerstvej pomarančovej šťavy
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky Worcestershire omáčka
- šťava z 3 limetiek
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2 PL jemne nasekaného čerstvého koriandra
- 1 ČL soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL mletého kmínu
- 1 štipka červenej papriky
1. Zmiešajte ingrediencie na marinádu. Zverinu očistite, aby ste odstránili všetky tkanivá. Mäso nakrájajte na malé kocky.
2. Divinu zalejte marinádou a dajte do chladničky na 2 až 4 hodiny.
3. Keď je mäso pripravené, vylejte marinádu z mäsa. Rozdrobte a opečte chorizo a odložte ju do misky.
4. Na stredne silnom ohni divinu rýchlo opečte, približne 6 až 8 minút. Počas pečenia mäso ochuťte korením na taco.
5. Tesne pred podávaním zohrejte tortilly. Zostavte tacos pridaním takého množstva oboch druhov mäsa, koľko chcete. Doplňte cibuľou, koriander, strúhaný syr a čerstvo vytlačenou limetkovou šťavou podľa želania.
1. Zmiešajte ingrediencie na marinádu. Zverinu očistite, aby ste odstránili všetky tkanivá. Mäso nakrájajte na malé kocky.
2. Divinu zalejte marinádou a dajte do chladničky na 2 až 4 hodiny.
3. Keď je mäso pripravené, vylejte marinádu z mäsa. Rozdrobte a opečte chorizo a odložte ju do misky.
4. Na stredne silnom ohni divinu rýchlo opečte, približne 6 až 8 minút. Počas pečenia mäso ochuťte korením na taco.
5. Tesne pred podávaním zohrejte tortilly. Zostavte tacos pridaním takého množstva oboch druhov mäsa, koľko chcete. Doplňte cibuľou, koriander, strúhaný syr a čerstvo vytlačenou limetkovou šťavou podľa želania.