Pomaly varený divoký králik s rozmarínom
- 4 divé králiky naporcované
- 100 g hladkej múky
- 500 ml extra panenského olivového oleja
- 10 vetvičiek rozmarínu
- 40 strúčikov cesnaku, neošúpaných
- 600 ml suchého bieleho vína
1. Použite naozaj veľkú zapekaciu misu – takú, ktorá sa hodí na sporák a zmestí sa do nej všetko mäso. Kúsky králika vhoďte do múky, oklepte a potom kúsky po 5 alebo 6 opečte na niekoľkých lyžiciach oleja.
2. Keď sú krásne dozlatista upečené, vložte ich späť do misy, pridajte rozmarín, cesnak a všetok olivový olej. Pridajte víno a dobre premiešajte. Zmes priveďte do varu, potom čiastočne prikryte pokrievkou a nechajte 2-2½ hodiny prudko dusiť. Po tomto čase by mala omáčka zhustnúť a králik by sa mal naozaj ľahko odlepiť od kostí. Celé osoľte a podávajte s dusenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a maslom.
1. Použite naozaj veľkú zapekaciu misu – takú, ktorá sa hodí na sporák a zmestí sa do nej všetko mäso. Kúsky králika vhoďte do múky, oklepte a potom kúsky po 5 alebo 6 opečte na niekoľkých lyžiciach oleja.
2. Keď sú krásne dozlatista upečené, vložte ich späť do misy, pridajte rozmarín, cesnak a všetok olivový olej. Pridajte víno a dobre premiešajte. Zmes priveďte do varu, potom čiastočne prikryte pokrievkou a nechajte 2-2½ hodiny prudko dusiť. Po tomto čase by mala omáčka zhustnúť a králik by sa mal naozaj ľahko odlepiť od kostí. Celé osoľte a podávajte s dusenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a maslom.