Kórejské barbecue
1 Strana srnčích rebier
1/4 Pohára sójovej omáčky
3 PL hnedého cukru
1/4 Pohára ryžového vína
1 ČL of ázijského sezamového oleja
Polovica malej cibule
Polovica ázijskej hrušky (alebo hrušky „bosc“), ošúpanej a ošistenej
1 PL mletého cesnaku
1 ČL strúhaného čerstvého zázvoru
Drvené čierne korenie, kvôli chuti
2 Nakrájané zelené cibule, a viac na ozdobu
1/4 Pohára bieleho vína
Opekané sezamové semienka
Predhrejeme si rúru na 105°C.
Opláchneme rebrá pod studenou vodou a usušíme papierovými utierkami. Očistime z mäsa nečistoty. Mäso nie je potrebné očistiť úplne, dávame pozor, aby sme pri čistení nemrhali mäsom.
Na prípravu marinády spracujeme cibuľového pyré a ázijskú hrušku do hladka. Potom nalejeme zmes do misky, pridáme sójovú omáčku, cukor, ryžové víno, sezamový olej, cesnak, zázvor, čierne korenie a zelenú cibuľku. Dáme mäso do marinády a odložíme na najmenej 30 minút do chladničky.
Naukladajte viac vrstiev alobalu na plech a položte naň srnčie rebrá. Polejte ich celým obsahom marinády. Zabaľte mäso do alobalu tak, že spojíte obe strany, ako by ste chceli vytvoriť balík, a zložte na jednu stranu. Cez otvorený koniec nalejte víno, zabaľte a potraste ním, aby sa víno rozlialo po celom mäse.
Vložte obal do rúry a pečte 2 a ½ až 3 hodiny, alebo pokiaľ nie je mäso jemné.
Akonáhle je mäso hotové, vyberte ho z obalu a odložte, všetku marinádu vlejte do hrnca a varte na vysokej teplote do momentu, kedy nebude omáčka dosť hustá na potretie.
Mäso potrieme omáčkou.
Nakrájajte mäso na požadované kusy a ozdobte sezamovými semienkami a nakrájanou zelenou cibuľkou.
Predhrejeme si rúru na 105°C.
Opláchneme rebrá pod studenou vodou a usušíme papierovými utierkami. Očistime z mäsa nečistoty. Mäso nie je potrebné očistiť úplne, dávame pozor, aby sme pri čistení nemrhali mäsom.
Na prípravu marinády spracujeme cibuľového pyré a ázijskú hrušku do hladka. Potom nalejeme zmes do misky, pridáme sójovú omáčku, cukor, ryžové víno, sezamový olej, cesnak, zázvor, čierne korenie a zelenú cibuľku. Dáme mäso do marinády a odložíme na najmenej 30 minút do chladničky.
Naukladajte viac vrstiev alobalu na plech a položte naň srnčie rebrá. Polejte ich celým obsahom marinády. Zabaľte mäso do alobalu tak, že spojíte obe strany, ako by ste chceli vytvoriť balík, a zložte na jednu stranu. Cez otvorený koniec nalejte víno, zabaľte a potraste ním, aby sa víno rozlialo po celom mäse.
Vložte obal do rúry a pečte 2 a ½ až 3 hodiny, alebo pokiaľ nie je mäso jemné.
Akonáhle je mäso hotové, vyberte ho z obalu a odložte, všetku marinádu vlejte do hrnca a varte na vysokej teplote do momentu, kedy nebude omáčka dosť hustá na potretie.
Mäso potrieme omáčkou.
Nakrájajte mäso na požadované kusy a ozdobte sezamovými semienkami a nakrájanou zelenou cibuľkou.