Koláč z diviny
675g vykosteného mäsa – diviny (jarabica, králik, bažant)
225g steak zo zveriny nakrájaný na kocky cca 2,5 cm
2PL slnečnicového oleja
2 červené cibule, vyčistené a nakrájané
120g na kocky nakrájanej slaniny
120g huby pečiarky dvojvýtrusnej vyčistenej a nakrájanej na plátky
1 strúčik cesnaku – olúpaný a rozdrvený
30g hladkej múky
1 bobkový list
1 pomaranč, kôra aj šťava
1PL želé čierna ríbezľa
300ml kuracieho vývaru
300ml červeného vína
340g lístkového cesta
soľ a popor
vyšľahané vajce na potretie
Zohrejeme 1 PL oleja na panvici, pridáme divinu a opečieme dozlatista.
Na ďalšej panvici opražíme cibuľu dozlatista, pridáme cesnak, slaninu a huby a pražíme cca 3 minúty. Pridáme múku a povaríme ďalšie 2 minúty. Následne pridáme bobkový list, nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, želé a víno.
Privedieme do varu a pridáme opražené mäso, ktoré budeme dusiť 40-50 minút, dokedy nebude mäso jemné.
Rúru predhrejeme na 200 ° C .
Formu na koláč vystelieme polovicou lístkového cesta, vyplníme mäsovou zmesou a prikryjeme druhou časťou cesta tak, aby bolo v strede cesta diera. Koláč potrieme vajíčkom.
20 minút pečieme na 200 ° C , potom znížime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 30 minút. Pečieme dokedy nie je cesto zlatistej farby.
Zohrejeme 1 PL oleja na panvici, pridáme divinu a opečieme dozlatista.
Na ďalšej panvici opražíme cibuľu dozlatista, pridáme cesnak, slaninu a huby a pražíme cca 3 minúty. Pridáme múku a povaríme ďalšie 2 minúty. Následne pridáme bobkový list, nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, želé a víno.
Privedieme do varu a pridáme opražené mäso, ktoré budeme dusiť 40-50 minút, dokedy nebude mäso jemné.
Rúru predhrejeme na 200 ° C .
Formu na koláč vystelieme polovicou lístkového cesta, vyplníme mäsovou zmesou a prikryjeme druhou časťou cesta tak, aby bolo v strede cesta diera. Koláč potrieme vajíčkom.
20 minút pečieme na 200 ° C , potom znížime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 30 minút. Pečieme dokedy nie je cesto zlatistej farby.