Dusené jelenie mäso
450 g slaniny
900 g jelenieho mäsa
2 stredné kvaky
1 veľká konzerva zeleninovej zmesi
450 g paradajkového pretlaku
1 cibuľa
Soľ na dochutenie
Čierne mleté korenie na dochutenie
Na panvici popražíme slaninu a následne masťou po pražení polejeme jelenie mäso, ktoré sme si už pripravili do hrnca. K mäsu pridáme taktiež šťavu z konzervy so zeleninovou zmesou.
Pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú cibuľu a nakrájané kvaky.
Podľa potreby podlejeme vodou.
Varíme v hrnci asi 3 až 4 hodiny na nízkej teplote, dokedy nebude mäso mäkké a jemné.
Pridáme všetku zeleninu spolu so slaninou a varíme ešte 15 minút.
Na panvici popražíme slaninu a následne masťou po pražení polejeme jelenie mäso, ktoré sme si už pripravili do hrnca. K mäsu pridáme taktiež šťavu z konzervy so zeleninovou zmesou.
Pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú cibuľu a nakrájané kvaky.
Podľa potreby podlejeme vodou.
Varíme v hrnci asi 3 až 4 hodiny na nízkej teplote, dokedy nebude mäso mäkké a jemné.
Pridáme všetku zeleninu spolu so slaninou a varíme ešte 15 minút.