Dusená červená kapusta s divinou a černicovou omáčkou

Dátum zverejnenia: Št, 06/06/2024 - 14:37

Ingrediencie: 

- 1 PL masla
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 malá červená kapusta (asi 600 g), nakrájaná na tenké plátky
- 5 pl balzamikového octu
- 3 PL hnedého cukru
- 1 ČL zmiešaného korenia
- 2 PL želé z červených ríbezlí
- 4 srnčie steaky (asi 175 g každý)
- 175 g černíc
- 2 PL ríbezľového likéru
- 1 PL oleja
- zemiaková kaša

Postup prípravy: 

1. Vo veľkom hrnci rozpustite maslo, pridajte cibuľu a pomaly restujte, kým nebude mäkká. Pridajte kapustu, ocot, cukor, korenie a polovicu želé spolu so 100 ml vody. Priveďte do varu, premiešajte a potom prikryte pokrievkou. Varte 40 minút na stredne nízkej teplote. Medzitým mäso vyberte z chladničky, aby malo izbovú teplotu.

2. Pridajte černice a likér do kapustovej zmesi. Pokračujte vo varení bez pokrievky 5-10 minút, kým sa tekutina neodparí a černice sa mierne nerozpadnú.

3. Zohrejte panvicu, steaky potrite olejom a okoreňte. Pečte na horúcej panvici 4-5 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky, pre medium-rare. V poslednej minúte pečenia pridajte zvyšné želé na panvicu a lyžicou ho posypte na steaky, kým sa roztopí. Vyberte steaky z panvice a nechajte odpočívať. Kapustu a divinu podávame so zemiakovou kašou.

1 hod
/
25 min
0
Postup prípravy: 

1. Vo veľkom hrnci rozpustite maslo, pridajte cibuľu a pomaly restujte, kým nebude mäkká. Pridajte kapustu, ocot, cukor, korenie a polovicu želé spolu so 100 ml vody. Priveďte do varu, premiešajte a potom prikryte pokrievkou. Varte 40 minút na stredne nízkej teplote. Medzitým mäso vyberte z chladničky, aby malo izbovú teplotu.

2. Pridajte černice a likér do kapustovej zmesi. Pokračujte vo varení bez pokrievky 5-10 minút, kým sa tekutina neodparí a černice sa mierne nerozpadnú.

3. Zohrejte panvicu, steaky potrite olejom a okoreňte. Pečte na horúcej panvici 4-5 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky, pre medium-rare. V poslednej minúte pečenia pridajte zvyšné želé na panvicu a lyžicou ho posypte na steaky, kým sa roztopí. Vyberte steaky z panvice a nechajte odpočívať. Kapustu a divinu podávame so zemiakovou kašou.