Chorizo z diviny so syrovým dipom
Chorizo:
- 500 g mletej diviny
- 2 PL mletého cesnaku
- 2 PL čili korenia
- 2 PL údenej papriky
- 1 ČL soli
- 2 ČL oregana
- 1 ČL rasce
- 1 ČL mletej papriky
- ¼ šálky oleja
Dip:
- 1 blok (cca 450 g) taveného syra (ako Velveeta)
- 1 šálka nastrúhaného tvrdého syra
- 1 konzerva lúpaných scedených paradajok
- 1 plechovka zelených čili papričiek
- 1 PL čili korenia
- ½ šálky mlieka
- ½ šálky koriandra
- 2 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno
1. Vo veľkej mise zmiešajte mletú divinu so všetkými koreninami na chorizo. Nechajte odpočívať 20 minút.
2. Na veľkej panvici na strednom ohni opečte divinu na oleji.
3. Pridajte paradajky, cesnak, zelené čili a koriander. Varte 2-4 minúty, kým nebude zmes spojená.
4. Pridajte tavený syr, mlieko a čili korenie a varte, kým sa syr neroztopí.
5. Odstavte z ohňa a primiešajte nastrúhaný syr.
6. Podávajte spolu s hranolkami alebo chlebom.
1. Vo veľkej mise zmiešajte mletú divinu so všetkými koreninami na chorizo. Nechajte odpočívať 20 minút.
2. Na veľkej panvici na strednom ohni opečte divinu na oleji.
3. Pridajte paradajky, cesnak, zelené čili a koriander. Varte 2-4 minúty, kým nebude zmes spojená.
4. Pridajte tavený syr, mlieko a čili korenie a varte, kým sa syr neroztopí.
5. Odstavte z ohňa a primiešajte nastrúhaný syr.
6. Podávajte spolu s hranolkami alebo chlebom.