Marocký korenený tuniak
- 20g koriandra
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ ČL červenej papriky, mletej rasce a čili prášku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- 4 x 200 g steakov z čerstvého tuniaka, každý asi 2,5 cm hrubý
1. Z koriandra, cesnaku, korenín a citrónovej šťavy urobíme kašu. Pridajte olivový olej, kým nezískate hladkú, hustú omáčku. Odložte bokom.
2. Steaky z tuniaka vložte do nekovovej misky a zalejte dvoma tretinami omáčky. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke minimálne 20 minút (alebo až 4 hodiny).
3. Rozohrejte panvicu alebo gril. Vyberte steaky z marinády a pečte 2-4 minúty, v závislosti od hrúbky. Na dokončenie pokvapkajte zvyšnou omáčkou. Podávajte s novými zemiakmi; pre marocký nádych premiešajte cez zemiaky rozpustené maslo, zmes korenia harissa a nasekané lístky koriandra.
1. Z koriandra, cesnaku, korenín a citrónovej šťavy urobíme kašu. Pridajte olivový olej, kým nezískate hladkú, hustú omáčku. Odložte bokom.
2. Steaky z tuniaka vložte do nekovovej misky a zalejte dvoma tretinami omáčky. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke minimálne 20 minút (alebo až 4 hodiny).
3. Rozohrejte panvicu alebo gril. Vyberte steaky z marinády a pečte 2-4 minúty, v závislosti od hrúbky. Na dokončenie pokvapkajte zvyšnou omáčkou. Podávajte s novými zemiakmi; pre marocký nádych premiešajte cez zemiaky rozpustené maslo, zmes korenia harissa a nasekané lístky koriandra.