Šašlik z diviny
- 450 - 900 g diviny nakrájanej na väčšie kocky
- cesnakový prášok
- soľ
- čierne korenie
- revené špajle
- pikantná omáčka alebo chrenová omáčka
- olej na vyprážanie
1. Mäso nakrájajte na väčšie kocky.
2. Zľahka ochutte cesnakovým práškom, soľou a čiernym korením, potom vložte na 2 až 3 minúty do rozpáleného oleja, kým mäso nie je hotové.
3. Ak pripravujete šašlik ako samostatné kúsky, vyberte ich z oleja a nechajte odkvapkať na podnose vystlanom papierovou utierkou. Ak ich pripravujete už navlečené na špajle, upečte a potom podávajte ako ľahké občerstvenie alebo predjedlo. Po upečení pridajte pikantnú omáčku alebo chren podľa želania.
1. Mäso nakrájajte na väčšie kocky.
2. Zľahka ochutte cesnakovým práškom, soľou a čiernym korením, potom vložte na 2 až 3 minúty do rozpáleného oleja, kým mäso nie je hotové.
3. Ak pripravujete šašlik ako samostatné kúsky, vyberte ich z oleja a nechajte odkvapkať na podnose vystlanom papierovou utierkou. Ak ich pripravujete už navlečené na špajle, upečte a potom podávajte ako ľahké občerstvenie alebo predjedlo. Po upečení pridajte pikantnú omáčku alebo chren podľa želania.