Stavová správa

Thank you for your vote.

Huby na vajíčkovom chlebe

Dátum zverejnenia: Št, 09/26/2024 - 01:24

Ingrediencie: 

- 50 g nesoleného masla
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 5 strúčikov cesnaku, nakrájaných nadrobno
- 100 ml portského vína
- 100 g šampiňónov, nakrájaných na hrubé plátky
- 100 g pečiarky poľnej, nakrájanej na hrubé plátky
- 200 g hlivy ustricovej, nakrájanej na hrubé plátky
- 100 g húb enoki, konce odstránené
- 1/2 zväzku estragónu, nakrájaného nadrobno

Vajíčkový chlieb
- 200 ml mlieka
- 1 PL sherry vína
- 100 g nesoleného masla
- 4 kusy chleba
- 4 vajcia, zľahka rozšľahané
- 1/4 zväzku petržlenovej vňate, listy nakrájané nadrobno

Postup prípravy: 

1. Na panvici na stredne nízkej teplote roztopte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a varte 2-3 minúty, kým nezmäknú. Zvýšte teplotu, pridajte portské víno a potom varte ďalšie 1-2 minúty, kým sa nezredukuje a nezhustne. Pridajte pečiarku a šampiňóny a varte 1-2 minúty. Pridajte hlivu a huby enoki a varte ďalšie 1-2 minúty, kým skaramelizuje. Pridajte estragón, okoreňte a premiešajte. Odstráňte z tepla. Prikryte a udržujte v teple.

2. Na vajíčkový chlieb vyšľahajte mlieko a sherry v miske s 1 ČL soli. Polovicu masla rozpustite vo veľkej panvici na strednom ohni, kým sa nespení. Kusy chleba namočte do mliečnej zmesi, potom opatrne vyberte a ponorte do rozšľahaného vajíčka. Dajte na panvicu a smažte 2 minúty z každej strany alebo do zlatista. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Zopakujte so všetkými kusmi chleba.

3. Vaječný chlieb naplňte hubami a šťavou z panvice a podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou

0 hod
/
0 min
0
Hlasované
62
Postup prípravy: 

1. Na panvici na stredne nízkej teplote roztopte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a varte 2-3 minúty, kým nezmäknú. Zvýšte teplotu, pridajte portské víno a potom varte ďalšie 1-2 minúty, kým sa nezredukuje a nezhustne. Pridajte pečiarku a šampiňóny a varte 1-2 minúty. Pridajte hlivu a huby enoki a varte ďalšie 1-2 minúty, kým skaramelizuje. Pridajte estragón, okoreňte a premiešajte. Odstráňte z tepla. Prikryte a udržujte v teple.

2. Na vajíčkový chlieb vyšľahajte mlieko a sherry v miske s 1 ČL soli. Polovicu masla rozpustite vo veľkej panvici na strednom ohni, kým sa nespení. Kusy chleba namočte do mliečnej zmesi, potom opatrne vyberte a ponorte do rozšľahaného vajíčka. Dajte na panvicu a smažte 2 minúty z každej strany alebo do zlatista. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Zopakujte so všetkými kusmi chleba.

3. Vaječný chlieb naplňte hubami a šťavou z panvice a podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou