Marocké huby s kuskusom
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- 1 ČL olivového oleja
- ½ ČL mletej škorice
- 1 ČL mletého kmínu
- 300 g šampiňónov nakrájaných na štvrtiny
- 400 g konzerva nakrájaných paradajok
- 410 g konzervy cíceru, opláchnutý a scedený
- 1 ČL čistého medu
- 175 g kuskusu
- 50 g mäkkých sušených marhúľ nakrájaných na kocky
- hrsť petržlenovej vňate, nasekanej nahrubo
1. Na oleji opečte cibuľku, kým nezmäkne. Pridajte škoricu a rascu a varte 1 minútu za stáleho miešania. Pridajte huby, varte 2 minúty, potom vmiešajte paradajky, cícer a med. Okoreňte a duste 7-8 minút.
2. Medzitým v miske zmiešajte kuskus so sušenými marhuľami a trochou korenia. Zalejte 250 ml vriacej vody, premiešajte a prikryte. Nechajte odstáť do zmäknutia. Pred servírovaním vmiešajte petržlenovú vňať a navrch pridajte hubovú zmes.
1. Na oleji opečte cibuľku, kým nezmäkne. Pridajte škoricu a rascu a varte 1 minútu za stáleho miešania. Pridajte huby, varte 2 minúty, potom vmiešajte paradajky, cícer a med. Okoreňte a duste 7-8 minút.
2. Medzitým v miske zmiešajte kuskus so sušenými marhuľami a trochou korenia. Zalejte 250 ml vriacej vody, premiešajte a prikryte. Nechajte odstáť do zmäknutia. Pred servírovaním vmiešajte petržlenovú vňať a navrch pridajte hubovú zmes.