Krémové špenátovo-hubové rizoto
- 2 PL masla
- ½ šálky nakrájaných húb
- ½ šálky nakrájanej cibule
- 2 ½ šálky vody
- 250 g balíček ryže
- ½ šálky smotany na varenie
- ½ šálky strúhaného syra
- 1 šálka listov baby špenátu
1. V stredne velkom hrnci rozpustite maslo, pridajte huby a cibuľu. Varte a miešajte, kým cibuľa nezačne mäknúť (cca 2 minúty).
2. Ryzu vsypte do vody a za občasného miešania privedte k varu. Teplotu znízte na minimum a duste cca 20 minút. Pridajte smotanu na varenie a syr. prikryte a varte dalšich 5 minut, alebo kym ryza nezmäkne.Primiešajte špenát, nechajte odstát 5 minút a podávajte.
1. V stredne velkom hrnci rozpustite maslo, pridajte huby a cibuľu. Varte a miešajte, kým cibuľa nezačne mäknúť (cca 2 minúty).
2. Ryzu vsypte do vody a za občasného miešania privedte k varu. Teplotu znízte na minimum a duste cca 20 minút. Pridajte smotanu na varenie a syr. prikryte a varte dalšich 5 minut, alebo kym ryza nezmäkne.Primiešajte špenát, nechajte odstát 5 minút a podávajte.