Pečená tilapia
- 2 ks tilapia filety
- 1 strapec červených paradajok
- 1/2 balenia FETA syr
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžice oregano
- 1/2 šálky nasekaných zelených olív
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 polievkové lyžice - olivový olej
Filety tilapie umyjeme a osušíme.
Na panvici zohrejeme dve lyžice olivového oleja, pridáme nakrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie a varíme 4 - 5 minút, až kým paradajky nezmäknú. Primiešame nadrobno nasekaný cesnak a povaríme ešte minútu.
Panvicu odstavíme z ohňa a do zmesi primiešame nasekané olivy a oregano.
Hotovú zmes prelejeme do zapekacej misy a na vrch uložíme soľou a čiernym korením dochutené filety tilapie. Pokvapkáme zvyškom olivového oleja a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
Pečieme odkryté 20 až 25 minút.
Vyberieme z rúry, posypeme syrom feta a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Filety tilapie umyjeme a osušíme.
Na panvici zohrejeme dve lyžice olivového oleja, pridáme nakrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie a varíme 4 - 5 minút, až kým paradajky nezmäknú. Primiešame nadrobno nasekaný cesnak a povaríme ešte minútu.
Panvicu odstavíme z ohňa a do zmesi primiešame nasekané olivy a oregano.
Hotovú zmes prelejeme do zapekacej misy a na vrch uložíme soľou a čiernym korením dochutené filety tilapie. Pokvapkáme zvyškom olivového oleja a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
Pečieme odkryté 20 až 25 minút.
Vyberieme z rúry, posypeme syrom feta a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.