Marinovaná šťuka na grile
2 kg filé zo šťuky
½ šálky šalátového oleja
2 PL nakrájaného petržlenu
½ ČL Worčestrovej omáčky
štipka chilli korenia
¼ šálky citrónovej šťavy
1 ČL soli
1 ČL papriky
Filety zo šťuky si nakrájame na 6 kusov.
Olej, petržlen, worčestrovú omáčku, chilli korenie, citrónovú šťavu a soľ zmiešame a vytvoríme tak marinádu.
Vložíme filé do plytkej misy a zmes vyleje na rybu.
Mäso v marináde necháme odležať pri izbovej teplote jednu hodinu, po 30 minútach rybu otočíme.
Grilujemee na vyhriatom grile 5-8 minút. Polejeme marinádou a rybu otočíme. Grilujeme ďalších 5-8 minút, kým sa ryba ľahko nerozdeľuje vidličkou.
Ugrilovanú rybu posypeme mletou paprikou a podávame.
Filety zo šťuky si nakrájame na 6 kusov.
Olej, petržlen, worčestrovú omáčku, chilli korenie, citrónovú šťavu a soľ zmiešame a vytvoríme tak marinádu.
Vložíme filé do plytkej misy a zmes vyleje na rybu.
Mäso v marináde necháme odležať pri izbovej teplote jednu hodinu, po 30 minútach rybu otočíme.
Grilujemee na vyhriatom grile 5-8 minút. Polejeme marinádou a rybu otočíme. Grilujeme ďalších 5-8 minút, kým sa ryba ľahko nerozdeľuje vidličkou.
Ugrilovanú rybu posypeme mletou paprikou a podávame.