Zemiakové krokety plnené hubami
Krokety:
- 800 g zemiaky
- 40 g maslo
- 2 ks vajce
- 100 g najemno strúhaného syra
- 50 g strúhanka
- 100 – 200g hladká múka
- soľ podľa chuti
Plnka:
- 500g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie a iné koreniny podľa chuti
- prelisovaný cesnak z jedného mesiačika
Na obalenie:
- strúhanka
- 1 ks vajce
- štipku soli
Nadrobno nakrájané huby a cibuľu opražíme na oleji, kým nie sú huby mäkké. Pridáme soľ, koreniny a prelisovaný cesnak. Plnku precedíme cez sitko, aby v nej nezostala voda.
Uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme múku, strúhanku, maslo, vajcia, soľ a strúhaný syr. Zmes dôkladne premiešame.
Zo zemiakového cesta tvarujeme navlhčenými rukami malé placky, ktoré naplníme hubovou zmesou a prikryjeme ďalšou plackou tak, aby vznikol bochníček.
Následne obalíme hotové krokety v trojobale (obaľovanie nie je nutnosťou, krokety sa dajú vyprážať aj bez tohto kroku.) a vyprážame.
Nadrobno nakrájané huby a cibuľu opražíme na oleji, kým nie sú huby mäkké. Pridáme soľ, koreniny a prelisovaný cesnak. Plnku precedíme cez sitko, aby v nej nezostala voda.
Uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme múku, strúhanku, maslo, vajcia, soľ a strúhaný syr. Zmes dôkladne premiešame.
Zo zemiakového cesta tvarujeme navlhčenými rukami malé placky, ktoré naplníme hubovou zmesou a prikryjeme ďalšou plackou tak, aby vznikol bochníček.
Následne obalíme hotové krokety v trojobale (obaľovanie nie je nutnosťou, krokety sa dajú vyprážať aj bez tohto kroku.) a vyprážame.