Stavová správa

Thank you for your vote.

Závitky z platesy s paradajkami

Dátum zverejnenia: Št, 06/07/2018 - 17:51

Ingrediencie: 

2 porcie:

  • 250 g čerstvého alebo mrazeného filé z platesy,
  • citrónová šťava,
  • soľ,
  • biele korenie,
  • zelená petržlenová vňať,
  • hrsť žeruchy,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 lyžička hladkej múky na obalenie,
  • 1 žĺtok,
  • 1 cibuľa,
  • 2 lyžice masla,
  • 350 g paradajok,
  • 3 lyžice šľahačky
Postup prípravy: 

Filé z platesy opláchneme pod studenou vodou a osušíme zabalením do utierky a ľahkým poklepávaním, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Petržlenovú vňať umyjeme, najemno nasekáme a nasypeme do misky. žeruchu tiež opláchneme a polovicu nastriháme do misky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a pridáme k bylinkám. Vymiešame múku a žĺtok, osolíme a okoreníme. Rybie filé položíme na pracovnú podložku a potrieme bylinkovou zmesou. filé stočíme do ruličky, položíme na tanier a necháme 15 minút odležať v chlade. Olúpeme cibuľu a jemne ju nasekáme. Na panvici rozpustíme maslo a cibuľu podusíme. Vriacou vodou ovaríme paradajky, olúpeme ich, nakrájame a odstránime jadra. Dužinu pokrájame najemno a pridáme do panvice. Vymiešame smotanu, necháme 10 minút variť, osolíme a okoreníme. Rybie závitky položíme na rozvarené paradajky a necháme 10 minút pod pokrievkou dusiť. Tanier ozdobíme paradajkami a zvyškom žeruchy.

Príloha: ryža alebo zemiaky

1 hod
/
0 min
28
Hlasované
11020
Postup prípravy: 

Filé z platesy opláchneme pod studenou vodou a osušíme zabalením do utierky a ľahkým poklepávaním, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Petržlenovú vňať umyjeme, najemno nasekáme a nasypeme do misky. žeruchu tiež opláchneme a polovicu nastriháme do misky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a pridáme k bylinkám. Vymiešame múku a žĺtok, osolíme a okoreníme. Rybie filé položíme na pracovnú podložku a potrieme bylinkovou zmesou. filé stočíme do ruličky, položíme na tanier a necháme 15 minút odležať v chlade. Olúpeme cibuľu a jemne ju nasekáme. Na panvici rozpustíme maslo a cibuľu podusíme. Vriacou vodou ovaríme paradajky, olúpeme ich, nakrájame a odstránime jadra. Dužinu pokrájame najemno a pridáme do panvice. Vymiešame smotanu, necháme 10 minút variť, osolíme a okoreníme. Rybie závitky položíme na rozvarené paradajky a necháme 10 minút pod pokrievkou dusiť. Tanier ozdobíme paradajkami a zvyškom žeruchy.

Príloha: ryža alebo zemiaky