Diviak na pikantnej smotanovej omáčke
- 600g mäsa z diviaka
- 60g údenej slaniny
- masti
- koreňová zelenina ( cibuľa, mrkva, zeler)
- ocot podľa chuti
- 4 bobkové listy
- tymián
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- kôra a štava z jedného citróna
- 1 lyžica horčice
- 1-2 lyžice šípkovej zaváraniny
- 5 dl smotany
- 2 lyžice hladkej múky
- mäsový vývar podľa potreby
Z mäsa pomocou ostrieho noža odstránime blany a prešpikujeme ho slaninou. Na pekáči rozohrejeme masť a pridáme na jemno nasekanú koreňovú zeleniny ktorú smažime do zlata. Pokvapkáme troškou octa, podlejeme vývarom a pridáme bobkové listy, tymián, čierne korenie, šťavu z citróna, horčicu a zaváraninu.
Mäso podľa chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a dusíme do mäkka. Mekké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu predcedíme, (zeleniny uschováme) a zahustíme ju múkou rozrobenou v smotane. Šťavu revaríme a dochutíme podľa potreby.
Mäso nakrájame na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a všetko zalejeme scedeňou šťavou. Podávame s knedlíkom. Zeleninu môžeme taktieť roymixovať spolu s omáčkou.
Z mäsa pomocou ostrieho noža odstránime blany a prešpikujeme ho slaninou. Na pekáči rozohrejeme masť a pridáme na jemno nasekanú koreňovú zeleniny ktorú smažime do zlata. Pokvapkáme troškou octa, podlejeme vývarom a pridáme bobkové listy, tymián, čierne korenie, šťavu z citróna, horčicu a zaváraninu.
Mäso podľa chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a dusíme do mäkka. Mekké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu predcedíme, (zeleniny uschováme) a zahustíme ju múkou rozrobenou v smotane. Šťavu revaríme a dochutíme podľa potreby.
Mäso nakrájame na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a všetko zalejeme scedeňou šťavou. Podávame s knedlíkom. Zeleninu môžeme taktieť roymixovať spolu s omáčkou.