Stavová správa

Thank you for your vote.

Pečený tetrov s čiernymi ríbezľami

Dátum zverejnenia: Pi, 12/09/2016 - 11:18

Ingrediencie: 

4 stehná z mladého tetrova
50 g čerstvého masla
4 vetvičky tymiánu
1 veľká alebo 2 malé šalotky
4 plátky pancetty
4 plátky bieleho chleba
špenát

Na omáčku
1 PL lyžica slnečnicového oleja
1 bobkový list
1 vetvička tymiánu
2 lyžice whisky
600 ml kuracieho vývaru
1 polievková lyžica zaváraných ríbezlí (prípadne použite rýbezľový džem)
50 g čiernych ríbezlí
50 g varenej červenej repy (nahrubo nastrúhaná)

Postup prípravy: 

Ako prvé: umiestnite veľkú panvicu a zahrajte ju na strednúteplotu. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme olej. Opečte stehná z tetrova po dobu asi 4 - 5 minút pokiaľ nebudú opečené do zlatista - pravidelne ich otáčajte. Pridajte šalotka, bobkový list, tymián a whisky, a znížte teplotu. Ak máme mäso opečené pridajte kurací vývar tak aby zakryl mäso. Prikrite panvicu a varte asi 1 hodinu pokiaľ nebude tetrov uvarený a mäkký.

Ak je tetrov uvarený, vyberte ho z panvice a precedte zvyšnú zmes. Všetko nechajte vychladnúť a odstáť.

Po vychladnutí zmes priveďte k varu a zredukujte ju na asi 300 ml a pridajte rýbezle a  rýbezlový džem. Nechajte prevrieť a máme hotovú  omáčku.

Tetrova dajte do zapekacej mysky a obaľte ho pancettou. Na každý kus mäsa pridajte aj kúsok masla a vetvičku timiánu. Okolo mäsa do panvice naukladajte rozdrobený chlieb na väčšie kusy aby nasal výbek z tetrova a krásne sa nám zapiekol.

Rúro rozohrejte na 200 °C / 200 °C a pečte 18 - 20 minút. Dávajte pozor na chlieb, ak bude chlieb už opečený do zlatista a mäso nebude dokončené je potrebné chlieb vybrať. Ak máte teplomer na varenie môžete mäso skontrolovať tak že zapichnete teplomer do najhrubšej časti mäsa kde by teplota mala byť okolo 60 °C.

Ak je tetrov dopečený vyberte ho z rúry prikrite alobalom a nechajte ho odpočinúť ešte 10 minút.

Tetrova na tanieri pokvapkájte omáčkou a ako prílohu podávajte zapečený chlieb a čerstvý špenát.

Dobrú chuť!

1 hod
/
40 min
126
Hlasované
11713
Postup prípravy: 

Ako prvé: umiestnite veľkú panvicu a zahrajte ju na strednúteplotu. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme olej. Opečte stehná z tetrova po dobu asi 4 - 5 minút pokiaľ nebudú opečené do zlatista - pravidelne ich otáčajte. Pridajte šalotka, bobkový list, tymián a whisky, a znížte teplotu. Ak máme mäso opečené pridajte kurací vývar tak aby zakryl mäso. Prikrite panvicu a varte asi 1 hodinu pokiaľ nebude tetrov uvarený a mäkký.

Ak je tetrov uvarený, vyberte ho z panvice a precedte zvyšnú zmes. Všetko nechajte vychladnúť a odstáť.

Po vychladnutí zmes priveďte k varu a zredukujte ju na asi 300 ml a pridajte rýbezle a  rýbezlový džem. Nechajte prevrieť a máme hotovú  omáčku.

Tetrova dajte do zapekacej mysky a obaľte ho pancettou. Na každý kus mäsa pridajte aj kúsok masla a vetvičku timiánu. Okolo mäsa do panvice naukladajte rozdrobený chlieb na väčšie kusy aby nasal výbek z tetrova a krásne sa nám zapiekol.

Rúro rozohrejte na 200 °C / 200 °C a pečte 18 - 20 minút. Dávajte pozor na chlieb, ak bude chlieb už opečený do zlatista a mäso nebude dokončené je potrebné chlieb vybrať. Ak máte teplomer na varenie môžete mäso skontrolovať tak že zapichnete teplomer do najhrubšej časti mäsa kde by teplota mala byť okolo 60 °C.

Ak je tetrov dopečený vyberte ho z rúry prikrite alobalom a nechajte ho odpočinúť ešte 10 minút.

Tetrova na tanieri pokvapkájte omáčkou a ako prílohu podávajte zapečený chlieb a čerstvý špenát.

Dobrú chuť!