Rezance somen a treska vo vývare z citrónovej trávy a mrkvy
- 700 g mrkvy alebo 1 a 1/2 šálky čerstvej mrkvovej šťavy
- 2 stonky citrónovej trávy
- 2 PL masla
- 1 1/2 limetky, odšťavená
- 1 malé čili, nasekané
- 450 g tresky
- 1 ČL olivového oleja
- štipka kosher soli
- malá hrsť koriandra, nahrubo nasekaného
- 1-2 zväzky somen rezancov (cca 120 g)
- pikantná omáčka (napr. Sriracha)
1. Pripravte vývar: Zmiešajte mrkvovú šťavu, citrónovú trávu, maslo, limetkovú šťavu a čili a na miernom ohni za častého miešania priveďte do varu. Vývar je možné pripraviť až dve hodiny vopred.
2. Priveďte do varu vodu v malom hrnci. Rybu potrieme z oboch strán olivovým olejom. Dochutíme soľou. Rybu položte na panvicu a grilujte päť minút, kým sa nezačne šúpať. Vyberte z rúry a odložte na bok.
3. Rezance varte 3 minúty. Scedíme a potom rozdelíme do 4 misiek. Rybu rozdeľte do štyroch misiek. Do každej misky nasypte koriander a zalejte horúcim vývarom. Podávajte s paličkami.
1. Pripravte vývar: Zmiešajte mrkvovú šťavu, citrónovú trávu, maslo, limetkovú šťavu a čili a na miernom ohni za častého miešania priveďte do varu. Vývar je možné pripraviť až dve hodiny vopred.
2. Priveďte do varu vodu v malom hrnci. Rybu potrieme z oboch strán olivovým olejom. Dochutíme soľou. Rybu položte na panvicu a grilujte päť minút, kým sa nezačne šúpať. Vyberte z rúry a odložte na bok.
3. Rezance varte 3 minúty. Scedíme a potom rozdelíme do 4 misiek. Rybu rozdeľte do štyroch misiek. Do každej misky nasypte koriander a zalejte horúcim vývarom. Podávajte s paličkami.