Losos s mango omáčkou
- 2ks filety z lososa
- 1 fľaštička mango chutney (cca 6 PL)
- 3PL olivový olej
- 50 g maslo
- 30-40 g mandľové plátky
- korenie na ryby
- hladká múka na obaľovanie
- citrón
Filety lososa pokvapkáme citrónom a potrieme olejom vzmiešanám s korením na ryby.
Na panvici rozpustíme maslo, lososa obalíme zľahka v hladkej múke a na masle z oboch strán dochrumkava opražíme.
Keď je losos hotový, vyberieme ho a uchováme v teple.
Do masla, v ktorom sme pražili lososa primiešame mango chutney a necháme na miernom plameni asi 30 sekúnd ohriať, potom primiešame mandľové plátky a odstavíme z plameňa.
Lososa naservírujeme na tanier, prilejeme mango omáčku a podávame s prílohou podľa chuti.
Filety lososa pokvapkáme citrónom a potrieme olejom vzmiešanám s korením na ryby.
Na panvici rozpustíme maslo, lososa obalíme zľahka v hladkej múke a na masle z oboch strán dochrumkava opražíme.
Keď je losos hotový, vyberieme ho a uchováme v teple.
Do masla, v ktorom sme pražili lososa primiešame mango chutney a necháme na miernom plameni asi 30 sekúnd ohriať, potom primiešame mandľové plátky a odstavíme z plameňa.
Lososa naservírujeme na tanier, prilejeme mango omáčku a podávame s prílohou podľa chuti.