Burgre z losa plnené syrom s majonézou z paliny a cesnaku
680g mäsa z losa
150 g syra nakrájaného na malé kocky
1 PL olivového oleja
1 ČL soli
1 ČL mletého čierneho korenia
6 žemlí
rukola na ozdobu
Majonéza:
1 šálka majonézy
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivového oleja
1 PL sušenej paliny dračej
V plastovej miske si pripravíme majonézu zmiešaním všetkých potrebných surovín. Následne misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme schladiť.
Mäso si rozdelíme na 6 častí. Každú z nich rozdelíme ešte na polovicu, spravíme placku, do stredu vložíme syr a prikryjeme druhou časťou. Hotových 6 placiek potrieme olivovým olejom a okoreníme.
Predhrejeme rúru na 220 ° C, a placky pečieme cca 4-6 minút, pokiaľ nie je mäso hotové.
Do rozrezanej žemle vložíme upečenú mäsovú placku, polejeme pripravenou majonézou a ozdobíme rukolou. Môžeme podávať.
V plastovej miske si pripravíme majonézu zmiešaním všetkých potrebných surovín. Následne misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme schladiť.
Mäso si rozdelíme na 6 častí. Každú z nich rozdelíme ešte na polovicu, spravíme placku, do stredu vložíme syr a prikryjeme druhou časťou. Hotových 6 placiek potrieme olivovým olejom a okoreníme.
Predhrejeme rúru na 220 ° C, a placky pečieme cca 4-6 minút, pokiaľ nie je mäso hotové.
Do rozrezanej žemle vložíme upečenú mäsovú placku, polejeme pripravenou majonézou a ozdobíme rukolou. Môžeme podávať.