Koláč z diviny

Dátum zverejnenia: Ut, 07/17/2018 - 00:03

Ingrediencie: 

675g vykosteného mäsa – diviny (jarabica, králik, bažant)
225g steak zo zveriny nakrájaný na kocky cca 2,5 cm
2PL slnečnicového oleja
2 červené cibule, vyčistené a nakrájané
120g na kocky nakrájanej slaniny
120g huby pečiarky dvojvýtrusnej vyčistenej a nakrájanej na plátky
1 strúčik cesnaku – olúpaný a rozdrvený
30g hladkej múky
1 bobkový list
1 pomaranč, kôra aj šťava
1PL želé čierna ríbezľa
300ml kuracieho vývaru
300ml červeného vína
340g lístkového cesta
soľ a popor
vyšľahané vajce na potretie

Postup prípravy: 

Zohrejeme 1 PL oleja na panvici, pridáme divinu a opečieme dozlatista.

Na ďalšej panvici opražíme cibuľu dozlatista, pridáme cesnak, slaninu a huby a pražíme cca 3 minúty. Pridáme múku a povaríme ďalšie 2 minúty. Následne pridáme bobkový list, nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, želé a víno.

Privedieme do varu a pridáme opražené mäso, ktoré budeme dusiť 40-50 minút, dokedy nebude mäso jemné.

Rúru predhrejeme na 200 ° C .

Formu na koláč vystelieme polovicou lístkového cesta, vyplníme mäsovou zmesou a prikryjeme druhou časťou cesta tak, aby bolo v strede cesta diera. Koláč potrieme vajíčkom.

20 minút pečieme na 200 ° C , potom znížime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 30 minút. Pečieme dokedy nie je cesto zlatistej farby.

0 hod
/
45 min
232
11466
Postup prípravy: 

Zohrejeme 1 PL oleja na panvici, pridáme divinu a opečieme dozlatista.

Na ďalšej panvici opražíme cibuľu dozlatista, pridáme cesnak, slaninu a huby a pražíme cca 3 minúty. Pridáme múku a povaríme ďalšie 2 minúty. Následne pridáme bobkový list, nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, želé a víno.

Privedieme do varu a pridáme opražené mäso, ktoré budeme dusiť 40-50 minút, dokedy nebude mäso jemné.

Rúru predhrejeme na 200 ° C .

Formu na koláč vystelieme polovicou lístkového cesta, vyplníme mäsovou zmesou a prikryjeme druhou časťou cesta tak, aby bolo v strede cesta diera. Koláč potrieme vajíčkom.

20 minút pečieme na 200 ° C , potom znížime teplotu na 180 ° C a pečieme ďalších 30 minút. Pečieme dokedy nie je cesto zlatistej farby.