Gurmánske hubové rizoto

Dátum zverejnenia: Ut, 08/08/2017 - 11:48

Ingrediencie: 

Ingrediencie:

6 šálok kuracieho vývaru

3PL olivového oleja

500g natenko nakrájaných šampiňónov Portobello

500g natenko nakrájaných plátkov pečiarky dvojvýtrusnej

2 na kocky nakrájané šalotky

1 a pol šálky ryže

½ šálky suchého bieleho vína

morská soľ

mleté čierne korenie

3PL nakrájanej pažítky

4PL masla

1/3 šálky strúhaného parmezánu

Postup prípravy: 

V hrnci zohrejeme vývar na nízkej teplote. Do hrnca s teplým vývarom pridáme 2 PL olivového oleja na strednej teplote. Pridáme huby a varíme do mäkka, asi 3 minúty. Keď sú huby mäkké, zmes si odložíme na bok. Na panvicu vylejeme 1PL olivového oleja a jemne popražíme šalotku. Pridáme ryžu a miešame asi 2 minúty, kým sa neobalí olejom. Keď ryža nadobudne bledozlatú farbu a prilejeme víno. Miešame pokiaľ ryža všetko víno neabsorbuje. Do ryže prilejeme ½ šálky vývaru a taktiež miešame dovtedy, kým ryža vývar absorbuje. Postup s vývarom opakujeme stále dokola pridávaním ½ šálky. Ento postup by mal trvať 15-20 minút. Odstráňte tekutú zmes zo sporáka, pridajte huby, maslo, pažítku a parmezán. Dochuťte soľou a čiernym korením.

0 hod
/
0 min
283
6904
Postup prípravy: 

V hrnci zohrejeme vývar na nízkej teplote. Do hrnca s teplým vývarom pridáme 2 PL olivového oleja na strednej teplote. Pridáme huby a varíme do mäkka, asi 3 minúty. Keď sú huby mäkké, zmes si odložíme na bok. Na panvicu vylejeme 1PL olivového oleja a jemne popražíme šalotku. Pridáme ryžu a miešame asi 2 minúty, kým sa neobalí olejom. Keď ryža nadobudne bledozlatú farbu a prilejeme víno. Miešame pokiaľ ryža všetko víno neabsorbuje. Do ryže prilejeme ½ šálky vývaru a taktiež miešame dovtedy, kým ryža vývar absorbuje. Postup s vývarom opakujeme stále dokola pridávaním ½ šálky. Ento postup by mal trvať 15-20 minút. Odstráňte tekutú zmes zo sporáka, pridajte huby, maslo, pažítku a parmezán. Dochuťte soľou a čiernym korením.